Lost your password?
Muži: Místo derby příprava s Vidnavou PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Úterý, 09 Březen 2010 20:30

Sokol SČV - TJ Vidnava 1 : 6 (1 : 1)

Sobota 6. 3. 2010 - Zima se vrátila a přírodní trávníky nebyly ve stavu, kdy by bylo možné odehrát první jarní kolo okresního přeboru. Derby proti Černé Vodě bylo zrušeno, a tak jsme si na umělou trávu v Jeseníku pozvali silného soupeře z Vidnavy. Utkání se hrálo pod umělým osvětlením od 19 hodin a byla velká zima.

Od počátku se hrálo ve vysokém tempu a Vidnava hrozila rychlými přesnými kombinacemi. První branku jsme však vstřelili my. Po pěkné kombinační akci se do míče z první opřel Jakub Maceček a krásně se trefil pod břevno - 1 : 0. Kombinační fotbal Vidnavy vedl k řadě příležitostem, ale s pomocí výborného výkonu Bobana Vavřína (vrací se zpět z hostování v Černé Vodě) v brance jsme drželi čisté konto. Svůj výkon korunoval ve 35. minutě, kdy chytil penaltu! Vidnava se přeci jen dočkala a po rohovém kopu hlavou vyrovnala na 1 : 1. Dobrý výkon předvedl na okraji obrany po návratu po zranění Mira Machů.

Do druhé půle jsme nastoupili velmi dobře. Rychlými protiútoky jsme hrozili soupeři a jen nepřesné a váhavé zakončení nám zabránilo vstřelit branku. Po dvaceti minutách druhého poločasu se však vývoj utkání zlomil. Po chybě obrany při rozehrávce snadno strhla Vidnava vedení na svou stranu. Vidnava byla v dalším průběhu jasným pánem na hřišti, my jsme nestíhali bránit přesné kombinace a zejména často chybovali při rozehrávce. Rozhodující bylo kromě našich individuálních chyb špatné bránění standardních situací. Po rozích a centrech jsme dostali další branky. Konec jsme však již odehráli bez nasazení a poslední hřebíček do rakvičky nám Vidnava věnovala v úplném závěru. Posledních 25 minut tak rozhodlo o krutém debaklu 1 : 6.

Ačkoli byla porážka velmi silná, bylo přípravné utkání značným přínosem. Ukázalo velké mezery při bránění ve středu pole, bránění standardních situací, důsledky nedostatečného nasazení a poučení pro řadu chybujících hráčů. Doufám, že si to vezmeme k srdci.

Branka SČV: Jakub Maceček

Sestava SČV: Vavřín, Salva - Staník, Fidrich, Machů, Novák, Juhaňák, Jakub Maceček, Chromek, Gurka, Lapčík, Krmíček, Koranda, Heckel, Kopřiva

Aktualizováno ( Čtvrtek, 25 Březen 2010 07:56 )