Lost your password?
Maškarní ples se povedl! PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 08 Březen 2010 22:44

Sobota 20.2.2010 - Již podesáté se uskutečnil maškarní ples, který každoročně probudí fantazii všech účastníků a rozproudí zábavu v obci. Krásně popsala atmosféru Nikol Krčová v Šumperském deníku, a proto článek zveřejňujeme také zde. Níže uvádím také odkazy na videozáznam Maškarního plesu!

 

Rebelky ze stejnojmenného filmu Filipa Renče, upírka, superman a spousta dalších hrdinů z pohádek a filmů přišli v sobotu 20. února do kulturního domu ve Staré Červené Vodě na Jesenicku na maškarní bál. Část výtěžku totiž směřuje na Haiti.
„Rozhodli jsme se, že z výtěžku dnešního plesu pošleme pět set korun na konto pro Haiti. Několikrát jsme zažili povodně, takže cítíme s lidmi, které na Haiti zasáhlo ničivé zemětřesení," řekl za organizátory z místní tělovýchovné jednoty Sokol Jan Maceček.
V sobotu praskal sál Kulturního domu ve Staré Červené Vodě ve švech. Návštěvníci dokonce přicházeli i s hodinovým předstihem, aby si zajistili volná místa. Zdejší maškarní ples totiž patří v okolí k vyhlášeným.
Masky tady tradičně rozehrávají nápadité scénky a uchází se o hlasy v soutěži o nejlepší masku. Ošetřovatelky se přímo na sále pustily do dojení, a když na jednu z kraviček přišla těžká hodinka, byli návštěvníci za mohutného bučení krávy svědky zrodu telete.
Veselé Rebelky roztančily celý sál. Četník ze Saint Tropez všechny pečlivě dirigoval se svou píšťalkou. Estébák zase lustroval hosty plesu. Strach budil téměř dvoumetrový Hitler.
Sněhurku zase neustále pronásledovalo sedm trpaslíků. Do sálu přiběhla i tři prasátka s vlkem v patách a přímo na parketu stavěla své domečky. Když vlk sfoukl domek ze slámy i z roští, ukryla se bezpečně u nejchytřejšího z trojice, který si na parketu začal budovat domek z cihel.
Nejvíce bodů a cenu za nejlepší masku dostala Sněhurka a sedm trpaslíků.

Pan Stárek z Vidnavy vytvořil unikátní záznam plesu a zde přikládám odkazy na šestidílný seriál zveřejněný na YouTube:

Maškarní ples 1. část

Maškarní ples 2. část

Maškarní ples 3. část

Maškarní ples 4. část

Maškarní ples 5. část - odmaskování

Maškarní ples 6. část

Ples ve zkratce

Aktualizováno ( Pondělí, 08 Březen 2010 23:23 )