Lost your password?
Muži: Přípravný zápas se Žulovou na sněhu PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 21 Únor 2010 21:43

FK Stomix Žulová - Sokol SČV 6 : 4 (3 : 4)

20. 2. 2010 - První přípravné utkání před odvetnou částí okresního přeboru nám do cesty postavilo Žulovou, mužstvo, které bojuje v 1.B třídě. Utkání se hrálo na umělé trávě v Jeseníku, ale bohužel jsme se nedočkali kvalitně připraveného hřiště. Na ploše byl čerstvě napadaný mokrý sníh, který se lepil na kopačky i na míč a pořadatelé sníh ohrnuli až po našem utkání.

Z počátku se s nepřipravenou plochou hůře vyrovnávali žulováci. Již ve 3. minutě se po rychlé akci a přesné střele z hranice velkého vápna trefil Jirka Lapčík - 0 : 1. Po dalších třech minutách to bylo již 0 : 2, kdy se opět tvrdou přesnou střelou z velkého vápna trefil Jirka Lapčík. A v 9. minutě byli žulovští zralí na ručník, když se důrazem před bránou prosadil Radim Koranda - 0 : 3! I v této době však byla Žulová aktivní, držela míč ve středu pole, ale my jsme trestali z rychlých brejků. Hrálo se jako na tréninku a obrany měly těžkou práci, protože reagovat na kličky soupeře bylo na tomto terénu velmi obtížné. Soupeři se jejich aktivita vyplatila, když ještě do 40. minuty dokázali srovnat na 3 : 3 a to po našich chybách v rozehrávce. První poločas byl plný příležitostí na obou stranách a těsně před koncem jsme ještě jednu využili, po krásné kombinaci s Josefem Novákem prokázal své střelecké schopnosti host z Černé Vody Mirek Maceček - 3 : 4.

V utkání jsme chtěli dát příležitost všem, kteří s námi absolvovali zimní přípravu a také možným posilám z Černé Vody. V prvním poločase chytal Boban Vavřín a do druhé půle nastoupil Aleš Salva. Druhá půle však byla z naší strany o poznání horší. Za 45. minut jsme si vytvořili pouze dvě velké šance, ale ani jednu jsme nedokázali využít. V podstatě jsme brankáře Žulové nijak neprověřili a soupeř využil tři brejky. Hned v prvních pěti minutách hosté snadno prokombinovali až před Aleše, a ten neměl příležitost zasáhnout - 4 : 4. Poprvé do vedení se dostal soupeř v 60. minutě a i v dalším průběhu byl nebezpečnější. My jsme se v průběhu druhého poločasu těžce potýkali s přesností přihrávky a naše hra ztratila přímočarost a ani kombinace díky nepřesnostem ke kloudným akcím nevedly. Poslední branku jsme dostali v poslední minutě po nepovedeném pokusu o vystavení soupeře do ofsajdu - 6 : 4.

I přes porážku a špatný terén splnilo utkání očekávání a mohli jsme si vyzkoušet jak případné posily z Černé Vody, tak, pokud by se přestupy nepodařilo dohodnout, souhru našich kmenových hráčů. 

Branky SČV: Jiří Lapčík 2x, Radim Koranda, Miroslav Maceček

Sestava SČV: Vavřín, Salva - Staník, Fidrich, M. Šlampa, Novák, Krmíček, Turoň, Gurka, J. Šlampa, Juhaňák, Jakub Maceček, Heckel, Koranda, Lapčík, M. Maceček, Pospíšil

Aktualizováno ( Neděle, 28 Únor 2010 22:33 )