Lost your password?
Úžasná řežba, lídr padnul PDF Tisk Email
Napsal uživatel Miroslav Juhaňák   
Pondělí, 15 Říjen 2018 12:24

OP muži 

TJ Sokol Stará Červená Voda - FK Bělá pod Pradědem  5 : 2 (2 : 0)

Branky: 44. a 91. Lučan, 45. Turoň, 55. Juhaňák z pen., 79. Lapčík Jiří - 63. Lejsal, 82. Krejčí

Sestava SČV: Kroupa - Staník, Fidrich, Krmíček, Čermák Vladimír - Polák, Juhaňák, Gurka, Žák - Lapčík , Lučan  střídali: Rejda, Schuch, Gábor Dominik, Turoň, Čermák Václav, Machů

OP žáci

TJ Sokol Stará Červená Voda - Dynamo Javorník  2 : 1 (0 : 1)

Branky SČV: 41. Danilko Dominik, 44. Miťko Daniel

Sestava SČV: Machů Patrik, Machů Vanessa, Jílek Filip, Zemánek Roman, Plašek Vlastimil, Pišl Pavel, Nedavaška Vojtěch, Miťko Daniel, Miťko Samuel, Vonc Jakub, Voncová Kristýna, Danilko Daniel, Barabáš Kristián, Turoň Tomáš

OP mladší přípravky 

SK Lipová.lázně - TJ Sokol Stará Červená Voda  27 : 2 (13 : 2)

Branky SČV: 13. a 14. Gábor Damian

Sestava SČV: Burďák Petr, Ehrenberger Tomáš, Podlahová Tereza, Suttnerová Marie, Nydrle Václav, Fidrich Marek, Rejda Jan, Schuchová Jana, Gábor Damian, Lučan Jaroslav, Balog Marek, Burďák Dominik

OP starší přípravky 

TJ Sokol Stará Červená Voda - SK Lipová-lázně  11 : 9 (7 : 4)

Branky SČV: 5x Machů Vanessa, 5x Miťko Samuel, 1x Zemánek Roman

Sestava SČV: Reimer František, Machů Vanessa, Pišl Petr, Dostálová Michaela, Wadel Simon, Pesslová Michaela, Burďáková Simona, Rejda Jiří, Burďáková Nikola, Miťko Samuel, Zemánek Roman, Gábor Damian, Dubčíková Martina

 

Sobota 13.10.2018 - Zdá se, že letos nás baví hrát jen se silnými soupeři. Po Mikulovicích a Černé Vodě jsme si připsali další cenný skalp a to dokonce ten ze všech nejcennější. 

Ve velice atraktivní bitvě jsme přetlačili vedoucí celek soutěže a dosud stoprocentní Bělou. Z první čtyřky v tabulce jsme tak neporazili pouze Vápennou. V naprostém kontrastu pak jsou prohry v Kraši, Kuněticích a také Javorníku, který dokonce celý poločas hrál pouze v deseti hráčích. Je ovšem potřeba zdůraznit, že velký vliv na výsledek má vždy především faktor "jak se slezem". A proti Bělé jsme se opravdu sešli! Naše šatna byla naplněná k prasknutí a třeba Jirka Burďák, jinak stabilní člen naší základní sestavy, jelikož si odnesl menší(doufejme) zranění z pátečního tréninku, ani neoblékal dres. Klíčová pak byla přítomnost našeho "McGregora v kopačkách", tedy Jary Lučana. Bez něj je naše hra příliš statická a málo nebezpečná. Když pak Jara nastoupí, vše se rozhýbe a jízda může začít. Sobotní utkání se neslo především ve znamení osobních soubojů a ostrých střetů, ale rozhodně se nedá říct, že by nebylo pohledné, ba právě naopak. Sedm branek ozdobilo tuhle úžasnou bitvu a k veliké radosti domácích příznivců jsme jich pět vstřelili mi a některé stáli opravdu za to. Téměř celý poločas však museli fanoušci čekat, než se dočkali toho prvního. 44. minut byl zápas naprosto vyrovnaný, hra se přelévala ze strany na stranu a vše směřovalo k bezbrankovému poločasu. A právě minutu před koncem udeřil jako blesk z čistého nebe Jara Lučan svým typickým způsobem. Žádná velká šance, pouze autové vhazování blízko pokutového území soupeře, míč směřuje na Jaru, ten se s ním odpoutá od protihráče, skoro se zdálo, že si jej ukopnul, ale dlouhým skokem si obhodí dalšího obránce a najednou byl docela sám před překvapeným gólmanem, kterého s přehledem překonal - 1:0. Dalo by se říct, že to byl dokonalý "gól do šatny", ale ač se to zdá v takový čas skoro nemožné, o tento primát Jaru připravil v následující minutě Martin Turoň a to vskutku lahůdkově! Brzy po rozehrávce jsme se zase zmocnili míče a pustili se do dalšího útoku. Hrdina příštího okamžiku byl v tu dobu pouze chvíli na hřišti a s balónem se zatím ani nepotkal. Po pár přihrávkách přišel vysoký míč do šestnáctky zhruba mezi penaltu a velké vápno. Právě zde se vynořil Martin a s naprostou chladnokrevností a klidem jej poslal z voleje placírkou vedle bezmocného gólmana, který se za ním sotva stačil ohlédnout a uštědřil tak Bělé před přestávkou těžkou ránu do vazu - 2:0.

Po takovém knockoutu by se těžko zvedal i sám "Muhammad Ali". Bělé se nedařilo prorazit ani ve druhé půli naší obrannou hráz a tak přišel další úder. V 55. minutě byl při průniku va vápně sražen Jirka Lapčík a hlavní rozhodčí M. Jurčák bez váhání odpískal penaltu. S jejich proměňováním se v poslední době úspěšně střídají právě sestřelený Jirka a Mira Juhaňák. Druhý jmenovaný se chopil míče a prudkou ranou navýšil naše vedení na - 3:0. Bělá ve druhé půli hrála se třemi útočníky, mírně tedy oslabila svou defenzívu a otvírala nám tak prostor k nebezpečným protiútokům. Nicméně v 63. minutě se jí přece jen podařilo dostat míč do naší brány a vrátit se na chvíli do zápasu. Stalo se tak po přímém kopu, kdy prudká rána před Béďou Kroupou malinko zaplavala, ten ji neudržel v náručí a dobíhající Lejsal snížil na - 3:1. Zvedajícího se lídra ovšem zase srazila k zemi nádherná akce ze 79. minuty. Bleskový protiútok vedl neúnavný Jara Lučan, s míčem vlétl do šestnáctky, položil dva protihráče a zpětnou přihrávkou našel hned dva nabíhající spoluhráče. Pokud se v palebné pozici nachází Jirka Lapčík, každý kdo ho zná raději mizí z cesty, aby předešel vážnému zranění, Jirka totiž dokáže dát míči doslova brutální razanci. Vena Žák se tak klidil z cesty a Jirka pálil nádherně k tyči - 4:1. Bělé se ještě jednou podařilo vstřelit kontaktní branku. V 82. min. po naší ztrátě míče využila otevřené obrany a Krejčí snížil na - 4:2. Tou dobou jsme však již mohli vést vyšším rozdílem. Především samostatný nájezd Lukáše Rejdy po skvělé Járově přihrávce volal po gólu. Jak s takovou situací naložit mu pak v 91. min. Jára Lučan názorně ukázal, když obešel i gólmana a přes vracející se obránce poslal míč do odkryté branky a uzavřel tak velice bohatý brankový účet nádherného utkání na - 5:2.

V dosavadním průběhu soutěže Bělá neztratila ani bod a inkasovala pouze devět branek z deseti zápasů. Mi jsme však její pevnou obranu dokonale rozložili a více než polovinu z této bilance jsme jí naložili v jediném utkání. I nadále však Bělá zůstává zřejmě největším favoritem okresního přeboru a jsem si naprosto jistý, že nám bude na jaře chtít naši "pohostinnost" oplatit.

V posledních utkáních platí rovnice, že pokud vyhraje naše žákovské družstvo, vyhráváme také mi. V sobotním dopoledni tedy porazili žáci doma Javorník po brankách Dominika Danilka a Daniela Miťka 2:1 a předznamenali tak budoucí úspěch "Áčka". V příštím kole je čeká souboj o třetí příčku v Žulové, tak držíme palce.

Mladší přípravku přehrála v neděli venku Lipová, ta starší se pak v pondělí pasovala do role mstitele a porazila doma stejného soupeře 11:9. Po pěti brankách nasázeli Vanessa Machů a Samuel Miťko, jednu přidal Roman Zemánek.

Následující víkend nás čeká utkání s posledními Supíkovicemi. Venku se nám příliš nedaří, takže přesto, že Supíkovice procházejí velice těžkým obdobím, nemáme předem zaručen žádný úspěch. Nechceme samozřejmě "kopat do raněného", ale tentokrát je pro nás výhra povinností, pokud tedy chceme stoupat tabulkou k lepším pozicím, kam určitě patříme. 

Aktualizováno ( Čtvrtek, 18 Říjen 2018 13:16 )