Lost your password?
Souboj kanonýrů: Lapčík - Lučan 4:4 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Miroslav Juhaňák   
Středa, 26 Duben 2017 20:20

Sokol Stará Červená Voda - Tj Skorošice   9 : 0 (2 : 0)

Brank: 25., 40., 57. a 85. Lapčík Jiří, 52. 54. z pen., 58. a 65. Lučan, 87. Maceček Jan

Sestava SČV: Příhoda - Žák, Fidrich, Jílek(69. Červík), Bundil - Burďák(60. Turoň), Chromek, Maceček Jan, Gurka - Lapčík Jiří, Lučan 

Sobota 15.4.2017 - Povinné tři body, to bylo bez debat. Přestože Skorošice vstoupili do jarní části sympaticky (dvě remízy, jedna porážka), na domácí půdě nesmíme zaváhat ani proti nejsilnějším soupeřům, natož proti těm z nižších pater tabulky.

 Přesto chvíli trvalo než jsme prolomili skorošickou obrannou hráz a to přesně 25. minut. Poté pláchnul Jirka Lapčík všemu a všem, obstřelil hostujícího gólmana a početná divácká kulisa si konečně zakřičela gól! Do přestávky se tak stalo ještě jednou a opět zásluhou naší střelecké legendy Jirky Lapčíka. Ve 40. min. se z pětadvaceti metrů opřel do míče a bylo to 2:0. 

V předešlém zápase jsme Supíkovicím nasázeli ve druhé půli šest branek a také v tomto utkání jsme byli po pauze velice produktivní. O atraktivní podívanou se postarala dvojice Lapčík - Lučan. Proměnili totiž utkání ve vlastní střelecký duel a ostrými náboji rozhodně nešetřili. Jára smazal Jirkův náskok během dvou minut, v 52. min nastartoval své sólo z levé obrany Vena Žák, proběhl s míčem u nohy téměř celé hřiště a naservíroval ho Járovi na zlatém podnose před zcela odkrytou branku. Za dvě minuty pak proměnil svůj průnik po levém křídle prudkou střelou k levé tyči a bylo to 4:0. Za tři minuty Jirka poslal svou střelu v pokutovém území pro změnu k pravé tyči. Následující minuta patřila zase Jarovi, z pokutového kopu za faul právě na něj posílá míč jistě doprava, brankář na něj nodosáhl. V rozmezí šesti minut tak Skorošice kapitulovali čtyřikrát a definitivně přestali klást jakýkoli odpor. Jára Lučan se pokouší získat primát hrdiny utkání pro sebe v 65. min, když zakončil akci kterou na půlící čáře sám založil. Proti sobě však nemá žádného příležitostného střelce, ale toho nejobávanějšího bombardéra okresních trávníků. Troufám si tvrdit, že v historii jesenického okresního přeboru nevsítil žádný hráč tolik branek, jako Jirka Lapčík. V 85. min. srovnal účet s Jarou Lučanem a vsítil svou čtvrtou branku v utkání. Poslední slovo si pak vzal Honza Maceček, který za oběma střelci začíná malinko pokulhávat, přesto jeho 16. soutěžních branek není žádná maličkost a třeba ještě neřekl své poslední slovo. Příležitostí nějakou branku přidat budou mít všichni tři, a nejen oni, v následujících dnech dostatek. Od 29.4. do 7.5. sehrajeme(pokud nám to počasí dovolí) tři soutěžní utkání a k tomu tradiční domácí turnaj. Takže nás čekají hotové fotbalové hody. Doufejme že sklidíme nějakou tu bodovou úrodu. Čekají nás totiž nejtěžší možní soupeři. Nejprve v sobotu Bělá a následující sobotu Vápenná. Tenhle anglický týden možná bude rozhodující v našem snažení o obhajobu prvenství v okresním přeboru. Takže držme palce a hlavně přijďme podpořit!

Foto:

http://sokolscv.rajce.idnes.cz/Sokol_SCV_-_TJ_Skorosice_9_0/ 

Aktualizováno ( Čtvrtek, 27 Duben 2017 09:00 )