Lost your password?
Nevídaná přestřelka s Bernarticemi PDF Tisk Email
Napsal uživatel Miroslav Juhaňák   
Středa, 20 Srpen 2014 15:22

Sokol Stará Červená Voda - Bernartice  9 : 5 (5 : 1)

Sobota 16.8.2014 – Po nevydařeném vstupu do sezóny jsme šli do sobotního utkání s jasným cílem, a to odčinit vysokou prohru v Lipové 5:2. Náš cíl jsme splnili vlastně už v prvním poločase, kdy jsme vedli 5:1.

Skvělým výkonem se o to postaral především Jara Lučan, který nejprve proměnil pokutový kop nařízený za faul právě na něj, druhou branku přidal efektním lobem přes brankáře a hattrick završil nádherným sólem z poloviny hřiště které zakončil střelou přes brankáře do levého horního rohu branky. Aby toho nebylo málo tak čtvrtou branku Jara připravil pro Jirku Lapčíka, když skluzem vypíchl míč před vybíhajícím brankářem hostů přímo k Jirkovi a ten tvrdou ránou protrhl střeleckou smůlu, která ho v prvním poločase provázela. Chvíli pře přestávkou se dostali ke slovu také Bernartice, když využili našeho špatného bránění standartní situace a snížili na 4:1. Téměř v zápětí však opět navýšil naše vedení Jezef Kozyra, který se nejlépe zorientoval v závaru před brankou Bernartic a upravil skóre prvního poločasu na 5:1. Druhá polovina pak opět ukázala, jak moc je pro naši obranu momentálně důležitý Pavel Jílek. Naše obrana nastupovala dlouhou dobu ve stabilním složení Staník, Maceček, Jílek, jen na levé straně se střídali Distler, Čermák a Heckel podle toho, kdo byl zrovna k dispozici. Jenže momentálně Kuba Maceček hraje v Písečné, Mara Staník je pracovně vytížen a zmíněná trojice nastupující na levé obraně do bojů v okresním přeboru zatím také nezasáhla. Takže se hledá nové složení obrany a že to zatím zdaleka není ideální jasně dokazuje průměr pěti inkasovaných branek na zápas. Dokud byl však na hřišti Pavel Jílek, obrana fungovala poměrně dobře, jenže přišlo Pavlovo zranění o nucené střídání, po kterém se začal soupeř mnohem více prosazovat, což vyústilo v divácky jistě velice atraktivní přestřelku. Naše čtyři branky ve druhém poločase si rovným dílem rozdělili Jirka Lapčík a Honze Maceček. Nejprve se překrásně trefil Jirka dalekonosnou bombou z pímého kopu z levé strany do pravého horního rohu branky. Poté opět Jirka uklidil centr Miri Juhaňáka za gólmanovi záda. K dalšímu velkému sólu se pak nadechl nazastavitelný Jara Lučan, který opět od poloviny hřiště obešel vše, co mu stálo v cestě a na zlatém podnose naservíroval gólovou přihrávku Honzovi Macečkovi, který zakončoval do prázdné brány. Skvělý výběr místa prokázal Honza také o pár minut později když opět skóroval do odkryté branky a upravil na nevídaných 9:5.

Branky SČV: Lučan 3x, Lapčík Jiří 3x, Maceček Jan 2x, Kozyra

Sestava: Kroupa - Heckel Štěpán, Juhaňák, Jílek, Kozyra - Burďák, Fidrich, Maceček Jan, Rejda - Lučan, Lapčík Jiří - střídali: Žák, Machů

Aktualizováno ( Čtvrtek, 21 Srpen 2014 06:56 )