Lost your password?
Začátek nad očekávání úspěšný PDF Tisk Email
Napsal uživatel Miroslav Juhaňák   
Neděle, 28 Duben 2013 14:02

Sokol SČV - SK Lipová-lázně  6 : 0 (1 : 0)

Sobota 27.4.2013 - Po dvou odložených utkáních jsme se konečně dočkali začátku druhé poloviny sezóny. Na domácím hřišti jsme přivítali velmi nepříjemného soupeře Lipovou.

Právě Lipová byla jediným týmem, který nás vloni ve velmi vydařené jarní části sezony dokázal porazit, když doma otočila z 0:2 na 3:2 a na chlup stejný kousek se ji povedl v létě v poháru, kde nás po naprosto totožném průběhu vyřadila. Na podzim jsme v Lipové vydřeli vítězství 2:1, díky dvěma přesným zásahům Veny Žáka a také díky skvělému brankáři Patrikovi Ligenzovi, který v 90. min. chytil pokutový kop.

Čekalo se tedy velmi vyrovnané utkání a přesně takový průběh měl první poločas sobotního utkání, hra mezi oběma šestnáctkami se rovnoměrně přelévala z jedné strany na druhou, k zakončení jsme se však dostali pouze my a to hned třikrát a ve všech případech to byl, kdo jiný, než Jirka Lapčík. Proměnit se mu podařilo pouze první příležitost, když ve 13. min. zpracoval přihrávku za obranu od Miry Juhaňáka a z hranice velkého vápna nás krásnou střelou dostal do vedení – 1:0. Lipovské útoky narážely na výborně hrající obrannou řadu, které netradičně velel z pozice stopera Kuba Maceček zaskakující za zraněného Lukáše Fidricha, který se tak nedobrovolně mohl naplno věnovat trenérským povinnostem. Do sestavy se nám naopak vrátil po odpykání ročního trestu Honza Lapčík. Skóre se do přestávky již nezměnilo a tak jsme do kabin odcházeli s jednobrankovým vedením.

Začátek druhého poločasu byl podobný tomu prvnímu, zlom přišel v 66. min. kdy začal řádit Honza Maceček, svůj samostatný průnik zakončil nezištnou přihrávkou na Jirku Lapčíka, ten moc dobře ví jak si v takové situaci poradit a do odkryté brány pohodlně zavěsil  – 2:0. Další Honzova chvíle přišla hned za tři minuty, svůj centr z levé strany posadil na hlavu vracejícího se obránce soupeře, který v 69. min. vlastním gólem zvýšil naše vedení na 3:0 a v podstatě rozhodl o osudu utkání. Další braku přinesla 73. min., kdy vyslal Jara Heckel šikovnou přihrávkou do samostatného průniku Jirku Lapčíka, ten dloubáčkem přehodil padajícího gólmana hostů a do své bohaté sbírky si připsal další hattrick - 4:0. Tímto střeleckým představením Jirka navázal na famózní podzimní gólovou jízdu, jeho účet momentálně čítá 29 zásahů v 15 utkáních! V 77. min. se Honza Maceček u rohového praporku zbavil soupeřova hráče, poslal přihrávku před branku na Miru Juhaňáka, ten obešel obránce a přesto že se ocitl trochu z úhlu podařilo se mu míč poslat kolem bližší tyče za brankářova záda – 5:0. Krásnou akci pak přinesla 85. min., na branku Lipové se řítili Jirka Lapčík s Mirou Juhaňákem, obloučky přes obránce hostí si několikrát vyměnili míč, až ho Mira opět obloučkem poslal přes vyběhnuvšího brankáře do sítě a svou druhou brankou v utkání upravil na konečných – 6:0.

Vzhledem k vyrovnané hře ve středu pole to byl pro Lipovou až moc krutý výsledek, naše obrana však fungovala skvěle a do zakončení soupeře téměř nepustila, naopak náš útok byl velice efektivní a trestal každé soupeřovo zaváhání. Doufejme, že nám forma vydrží i do dalších utkání, to příští nás čeká v sobotu na hřišti Bernartic.

Branky SČV: 13., 66. a 73. Lapčík Jiří, 69. vlastní, 77. a 85. Juhaňák   

Sestava SČV: Ligenza - Staník, Maceček Jakub, Jílek, Heckel - Chromek, Juhaňák, Maceček Jan, Lapčík Jan – Žák, Lapčík Jiří střídali - Distler, Kroupa

Náročné utkání má za sebou náš jediný mládežnický oddíl mladší přípravka, která doma v neděli vzdorovala jasnému lídru soutěže Supíkovicím. Ty naše nejmladší fotbalisty vůbec nešetřily a porazily nás vysoko 3:26. Za náš tým skórovali Daniel Miťko 2x a Jakub Vonc. Přípravka zahájila jarní sezónu již před týdnem v sobotu dopoledne na umělce v Jeseníku, odkud si přivezla tři body. Domácí Jeseník zdolala výsledkem 4:6, hattrickem se blýsknul náš nejlepší střelec Dan Miťko, jedenkrát se trefil také Kuba Vonc.

Aktualizováno ( Úterý, 30 Duben 2013 22:00 )