Lost your password?
Když fotbal ztrácí smysl PDF Tisk Email
Napsal uživatel Miroslav Juhaňák   
Neděle, 14 Říjen 2012 21:29

Jiskra Velká Kraš - Sokol SČV 2 : 2 (1 : 2)

Se značně prořídlou sestavou jsme v rámci 10. kola OP zajížděli na hřiště do Velké Kraše. Už jsme si docela zvykli na vypjatou atmosféru, která zápasy s tímto soupeřem provází. Tentokrát ovšem někteří hráči soupeře zašli příliš daleko, napadení Miri Juhaňáka ze zadu s úderem loktem  vyprovokovalo nechutnou strkanici, při níž byl zraněn Jara Heckel.

Kopat do člověka ležícího na zemi, nebo napadení zezadu jsou ubohé projevy zbabělosti, protože se jim nelze bránit. Navíc ten kdo je něčeho takového schopen musí mít opravdu velice omezené myšlení, zřejmě si totiž neuvědomuje nebezpečí a možné následky takového činu. Nevím nakolik bude vážné zranění Jaru Heckela, po utkání byl odvezen přivolanou sanitkou a noc strávil v nemocnici s podezřením na otřes mozku. Chtěl bych Jarovi popřát brzké uzdravení, snad bude co nejdřív v pořádku, velice si vážím toho že se zastal napadeného spoluhráče, mrzí mě jen že to pro něj takhle dopadlo. Celí incident po zápase řešila policie a doufám, že ten kdo mu to způsobil za to ponese následky. Jinak pan rozhodčí Juřík nikoho nepotrestal, jelikož v momentě napadení byl otočen zády a při následné strkanici taky nic neviděl, protože si zrovna zapisoval čísla hráčů kteří se všeho účastní a k vniknutí domácích fanoušků na hřiště uvedl do zápisu že tam vnikly také naši fanoušci, to byl ovšem pouze trenér, předseda a zraněný Pavel Jílek, kteří nedokázali jen sedět a tomu všemu přihlížet. Když před rokem náš hráč Honza Lapčík nebezpečně udeřil protihráče všichni jsme to uznali jako nepřípustné a Honza byl potrestán zastavením činnosti na jeden rok, navíc po zápase všeho litoval  a omluvil se. Bylo by velice nespravedlivé, kdyby tentokrát mnělo vše projít bez potrestání.

Samotné utkání nebylo z naší strany opět zrovna povedené.V útoku jsme se jen těžko prosazovali proti důrazné obraně a kombinace se na nerovném terénu příliš nedařila. Vyjímkou byla 7. min. kdy se po průniku Veny Žáka z pravé strany dostal k míči Luboš Gurka a technickou střelou pod břevno nás dostal do vedení - 0:1. Veklká Kraš hrozila především ze standartních situací, které se nám nedařilo bezpečně bránit, při jedné z nich se ve 25. min. dostal míč za naši obranu a nikým neatakovaný útočník jej usměrnil kolem bezmocnéko Pavla Vašuta do naší brány-1:1. Ve 45. min. jsme rozehráli rohový kop na krátko, Lukáš Fidrich pronikl s míčem do šestnáctky soupeře kde byl zastaven faulem a byla nařízena penalta. V takových situacích se obvykle nemýlí Jirka Lapčík, do šaten jsme tak šli za stavu  – 1:2.

 Ve druhém poločase se nám málem podařilo zvýšit vedení  v 70. min. kdy se řítil na branku  domácích Jirka Lapčík stíhaný obránci Velké Kraše, neměl však potřebný klid pro přesnější zakončení a jeho rána mířila jen do míst kde stál domácí brankář. Branka tak po chvíli padla na druhé straně, po ztrátě míče ve středu hřiště soupeř povedenou střelou asi z 25 metrů srovnal skóre utkání na konečných – 2:2.

Máme tak za sebou další nepovedené utkání  s bodovou ztrátou, nikoho to ovšem netrápí tak jako Jarovo zranění. Fotbal hrajeme pro zábavu a pro radost, v Kraši mají asi raději bojové sporty, v tom případě by ale měli tomuhle sportu přestat dělat ostudu a přemýšlet o tom jestli má smysl v těchhle nechutných představeních pokračovat.

 

Branky SČV: 7. Lubomír Gurka, 45. Jiří Lapčík z pen.

Sestava SČV:Vašut  - Staník, Maceček Jakub, Heckel - Juhaňák - Žák, Fidrich, Gurka, Porč - Lapčík, Bundil, střídali - Kopřiva, Burďák

Aktualizováno ( Pondělí, 15 Říjen 2012 20:11 )