Lost your password?
Tradiční derby skončilo ostudným debaklem PDF Tisk Email
Napsal uživatel Miroslav Juhaňák   
Neděle, 07 Říjen 2012 19:49

Sokol SČV - Kameník Černá Voda 2 : 8 (1 : 3)

Souboj prvního týmu tabulky se třetím sliboval vyrovnanou bitvu a přilákal poměrně početnou diváckou návštěvu. Domácí příznivci museli být ovšem opravdu velice, velice zklamaní.

Stali se totiž svědky nevídaného debaklu jaký náš klub opravdu dlouho nezažil a museli by ve své paměti asi dlouho hledat a popravdě řečeno za mého šestnáctiletého působení  u prvního mužstva Sokolu si takovou prohru nepamatuji. Ani v sestupových sezonách v I.B třídě jsme neprohráli takovým rozdílem. A asi nejsmutnější na tom je skutečnost, že hosté hráli od 25. min.(stav 1:2) oslabeni o jednoho hráče!

 

Nechci tady jmenovat konkrétní viníky téhle fotbalové ostudy, po zápase nám bylo řečeno, že jsme pošpinili jméno našeho klubu. Nebyl bych k téhle partě až tak tvrdě kritický, dělali jsme Sokolu dlouhé roky dobré jméno jak v Okresním Přeboru ,tak v I.B třídě, ale čas nejde zastavit, většina z opor našeho týmu má nejlepší roky za sebou, věkový průměr je na hranici 30 let, výkonnostní pokles je jen logickým vyústěním situace jež panuje nejen u nás ale také v mnoha jiných klubech, dnešní mládež ztrácí zájem o jakoukoliv fyzicky náročnou činnost, pokles zájmu o fotbal a nedostatek mladých hráčů jsou problémem s nímž se asi budeme vypořádával se stále většími starostmi.

 Vedle našeho postaršího a pomalejšího týmu působili černovodští mladíci, plní dravosti, pohybu a nasazení ,jako dorostenec vedle staříka. Začátek utkání žádné pohromě nenasvědčoval, hra byla poměrně vyrovnaná a přelévala se ze strany na stranu. V 17. min., přišla naše první velká chyba, ne příliš přesný nákop za obranu podcenil Radek Kopřiva, dvě vteřiny zaváhal a to stačilo nikým neatakovanému útočníkovy Černé Vody, aby byl u míče dřív a vyběhnuvšího Radka přehodil – 0:1. Chvíli poté v 19. min. srovnal skóré náš dvorní kanonýr Jirka Lapčík z přímého kopu, který poslal přízemní střelou s pomocí tyče do brány – 1:1. V 21. min. si vybral další slabou chvilku Radek, přímí kop z poloviny hřiště skončil k údivu všech v naší bráně – 1:2. Chvíli poté byl vyloučen za nevhodné poznámky na adresu rozhodčího hostující hráč a začala naše „přesilovka“. 41. min. přinesla kombinaci tří černovodských útočníků mezi pěticí našich staticky bránících hráčů – 1:3.

 Po přestávce přišel totální rozklad naší snahy o zvrat ve vývoji utkání, chyby ve středu hřiště následovaly bleskové vpády do naší obrany a neomylná koncovka aktivně a svižně hrajícího soupeře, skóré tak v rozmezí 48. až 70. min. narostlo na hrozivých - 1:6. Chaos v naší hře kontrastoval s nápaditostí ve hře soupeře, jejichž útoky táhl především talentovaný Tadeáš Vála, který sám zatížil naše konto hned čtyřikrát. Další smutný obrázek přinesla 80. min., kdy naší obranu soupeř proměnil v pouhé diváky, přihlížející jejich kombinaci, zakončené centrem a efektní střelou patou nikým neatakovaného útočníka – 1:7. Jediným hráčem v našich řadách, kterého lze pochválit je jako obvykle Jirka Lapčík, jen jeho neuvěřitelné brankové produktivitě vděčíme za naše umístění v tabulce. V 82. min. prolétl obranou soupeře, obešel brankáře a pohodlně si připsal na své konto již 22. branku v devátém utkání – 2:7. Poslední slovo si vzal pan rozdodčí, naše potupa mu zřejmě nebylo dost velká, tak se rozhodl běžný souboj v našem vápně posoudit jako nedovolený (na rozdíl od evidentního hraní rukou černovodského obránce ve vlastním pokutovém území v prvním poločase). Radek alespoň malinko napravil svá předchozí selhání a penaltu chytil, jenže nikdo z nás na to nezareagoval a jím vyražený míč poslal soupeř bez problémů do naší brány a v 84. min. upravil skóre na konečných 2:8.

 

 Je pravda že se o tomto derby bude asi dlouho mluvit a neblaze vstoupí do dějin našeho oddílu. Na druhou stranu musíme uznat kvalitu našeho soupeře, jehož jsme byli zvyklí dlouhé roky porážet. V Černé Vodě ovšem vytvořili velmi kvalitní tým, který by se dle mého názoru rozhodně neztratil ani v I.B třídě.

Branky SČV: 19. a 82. Jiří Lapčík

Sestava SČV: Kopřiva - Staník, Machů Martin, Maceček Vojtěch, Maceček Jakub - Žák, Maceček Jan, Chromek – Lapčík - Gurka, Juhaňák, střídali - Heckel, Bundil, Porč

Aktualizováno ( Neděle, 07 Říjen 2012 22:26 )