Lost your password?
První prohra v sezoně PDF Tisk Email
Napsal uživatel Miroslav Juhaňák   
Neděle, 30 Září 2012 19:43

Tatran Touax Supíkovice - Sokol SČV 2 : 1 (1 : 0)

V 8. Kole OP nás hostil druhý tým tabulky Supíkovice a po nepříliš vydařeném výkonu jsme utrpěli první bodovou ztrátu. V utkání jsme si příliš brankových příležitostí nevytvořili. Na hrotu, především v prvním poločase, často osamocená útočná dvojice Lapčík – Juhaňák se jen těžko prosazovala proti důrazně bránící obraně soupeře. Ani domácí tým toho dopředu příliš nepředvedl, hrálo se především mezi oběma šestnáctkami se spoustou osobních soubojů, často přerušovaná hra píšťalkou „Fandejse“ Niederleho a spousta nepřesností, zejména z naší strany, nebyla pro diváky příliš atraktivní podívanou a svou kvalitou zůstala daleko za očekáváním.

 

 Hosté se dostali do vedení již ve 2. min. po hrubé chybě naší obrany, kdy se dva hráči při snaze odhlavičkovat centrovaný míč srazili, nezasáhl jej však ani jeden a tak doputoval až k nohám osamoceného hráče Supíkovic, který jej poslal kolem bezmocného Patrika Ligenzy a stanovil tak poločasové skóre – 1:0.

Po přestávce jsme přece jen trochu zabrali a vytvořili jsme si alespoň mírnou územní převahu, vážnější gólovou příležitost se nám však nedařilo vypracovat s výjimkou jedné, kdy za kolmou přihrávkou za obranu běžel Mira Juhaňák, brankář domácích byl u míče dřív, balón však neudržel a ten se dostal na kopačky našeho útočníka, který ovšem zaváhal a než se stačil zorientovat a vystřelit, míč mu na poslední chvíli vypíchnul skluzem domácí obránce. Supíkovice nadále důsledně bránily a hrozili především z brejků. Velký rozruch vyvolala situace v našem malém vápně ze 68. min. Pro centrovaný míč si vyskočil Patrik, v momentě kdy jej však zachytil, byl tvrdě sražen atakujícím hráčem soupeře a bezvládně padnul na zem, k našemu velkému údivu se však hrálo dál a Supíkovice akci zakončili gólem, který byl uznán! Zatímco se domácí radovali, Patrik ležel těžce otřesen na zemi, teprve po chvíli se nám ho podařilo přivést k sobě a musel být chvíli ošetřován. Také Franta zjistil, že jeho rozhodnutí nebylo úplně v pořádku, uznal svou chybu a branku poté odvolal, čímž pro změnu rozvášnil příznivce domácích, kteří to svými pokřiky dávali patřičně najevo. V 72. min. jsme se dopustili další veliké chyby. Při závaru před naší brankou, jsme se až příliš agresivně snažili odebrat soupeři míč, byl z toho faul a tedy penalta – 2:0. K bodovému zisku nám tentokrát nepomohla ani úžasná forma Jirky Lapčíka, který vyšel podruhé střelecky naprázdno. Přesto dvakrát tvrdě pálil z přímých kopů z větší vzdálenosti, s oběma střelami měl brankář domácích velké potíže a dokázal je pouze vyrazit před sebe. V prvním případě, již v prvním poločase, se k dorážce dostal Mira Juhaňák, míč ovšem promáchl a nadějnou příležitost zahodil, ve druhém případě se v 75. min. z dorážky již nemýlil Petr Chromek a hlavou uklidil odražený míč do sítě - 2:1. Ve zbývajícím čase jsme si však již žádnou vážnou šanci nevytvořili. Obrana domácích nám dokázala proč je nejlepší v soutěži (dosud inkasovala v sedmi utkáních pouhé čtyři branky), stav utkání se již nezměnil a Supíkovice tak ukončily naší neporazitelnost.

Branka SČV: 75. Petr Chromek (as. Jiří Lapčík) 2 : 1

Sestava SČV: Ligenza - Staník, Machů Martin, Maceček Vojtěch, Distler - Žák, Fidrich, Maceček Jakub, Chromek - Lapčík Jiří, Juhaňák, střídali - Heckel, Bundil

Aktualizováno ( Neděle, 30 Září 2012 21:01 )