Lost your password?
Muži: Vydřené vítězství s Javorníkem PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 18 Duben 2010 21:37

Sokol SČV - Dynamo Javorník "B" 2 : 1 (1 : 0)

Sobota 17. 4. 2010 - Čtyři zápasy a čtyři vítězství, to je vynikající bilance na počátku jarní části okresního přeboru. Za tuto bilanci však musím poděkovat všem, kteří nejen proti Javorníku zatli zuby a nastoupili i přes zdravotní problémy. Se zraněným kotníkem laboroval Mirek Juhaňák, celý týden bojoval s virózou Jirka Lapčík, Petr Chromek již 14 dní bojuje s nataženým svalem, bolesti zad sužují Pepu Nováka, Luboš Gurka si vyměnil směny v práci. Bohužel některé problémy se již překonat nedají, a tak nenastoupil Jakub Maceček, který onemocněl angínou, a Mirek Machů, který má problémy s v zimě zlomenou zanártní kůstkou. Díky obětavosti všech hráčů jsme však k utkání nastoupili a dokázali jsme velmi dobře hrající Javorník porazit!

První poločas se nesl ve znamení opatrnosti a snahy obou mužstev neudělat při bránění chybu. Rozehrávka probíhala nejčastěji dlouhým nákopem a my jsme se tímto způsobem nedokázali prosadit. Naopak při několika málo pokusech o konstruktivní rozehrávku nám rychlí hostující hráči dělali velké problémy a po našich chybách se dostávali do šancí. Jednu z největších, samostatný nájezd, zlikvidoval Boban Vavřín. V 17. minutě jsme však předvedli krásnou kombinační akci a přesný centr Petra Chromka si hostující obránce na brankové čáře srazil do vlastní sítě - 1 : 0. Do konce poločasu jsme však podobnou akci již nezopakovali a naopak Javorník zahrával řadu standardních situací a byl blízko vyrovnání.

Toho se však dočkal až ve druhém poločase. Ve 47. minutě po autovém vhazování doskákal míč na velké vápno k volnému záložníkovi hostí a ten se štěstím prostřelil vše co stálo mezi ním a brankou - 1 : 1. Opakovala se tak situace z minulého týdne, tentokráte však ke zvýšení aktivity nedošlo a Javorník hrozil z rychlých protiútoků dál. Zlomový okamžik přišel v 65. minutě, kdy na půli předvedl minelu Lukáš Fidrich a útočník Javorníku se řítil sám na Vavřína. Podařilo se mu jej obstřelit. Míč směřující do prázdné branky však na brankové čáře, na poslední chvíli, skluzem Lukáš vykopl a svou chybu napravil. Druhý klíčový moment nastal v 70. minutě, kdy nedorozumění mezi stoperem a brankářem hostí využil Petr Chromek a skákající míč uklidil hlavou mezi oběma zkoprnělými hráči do sítě - 2 : 1. Od této chvíle si Javorník již šanci vypracovat nedokázal a naopak s chutí hrající Peťa Chromek mohl z vyložených příležitostí přidat další dvě branky. Skóre se již nezměnilo, ale doufám, že vydřené vítězství bude povzbuzením do dalšího těžkého utkání, které nás v neděli čeká na hřišti Písečné.

Střelci SČV: 18. vlastní po centru Petra Chromka 1 : 0, 70. Petr Chromek 2 : 1

Sestava SČV: Vavřín - Staník, Fidrich, Juhaňák, Gurka (80. Heckel) - Chromek, Novák, Krmíček, Spielvogel (85. Kopřiva) - Koranda, Lapčík, nenastoupil Turoň

Aktualizováno ( Středa, 21 Duben 2010 07:17 )