Lost your password?
Muži: Vítězství proti prvnímu Jeseníku! PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 05 Duben 2010 21:57

Sokol SČV - FK Jeseník "B" 3 : 1 (2 : 0)

Neděle 4. 4. 2010 - Netradičně v neděli dopoledne jsme na domácím hřišti ve Velkých Kuněticích přivítali první tým okresního přeboru, "béčko" Jeseníku. Tentokráte nemohli hosté využít posil z "áčka", které ve stejném termínu jelo k utkání krajského přeboru, ale i tak přijel soupeř ve velmi kvalitní sestavě s řadou hráčů se zkušenostmi z krajského přeboru.

Počátek utkání byl však plně v naší režii, od prvního hvizdu jsme soupeře zatlačili do velkého vápna a na vlastní polovinu jsme jesenické hráče vůbec nepouštěli. Zkušená obrana hostí však odolávala a velmi dobře bránila i řadu rohových kopů. V 17. minutě však do velkého vápna pronikl Jarek Lučan, zamotal hlavu obránci a ten jej fauloval. Nařízenou penaltu s jistotou proměnil Mirek Juhaňák - 1 : 0. Inkasovaná branka hosty probudila a teprve po dvacáté minutě se osmělili na naši polovinu a nebezpeční byli především po standardních situacích a střelách z dálky. Ačkoli jsme stále měli mírnou převahu dva výborné zákroky musel vytáhnout Bohuš Vavřín, abychom udrželi nulu. Naše převaha se projevila zmatky v obraně Jeseníku a díky neobratnosti obránce, aktivitě Jarka Lučana a ruce ve velkém vápně, také druhou penaltou. Tu opět s jistotou proměnil ve 43. minutě Mirek Juhaňák a vedli jsme 2 : 0.

Aktivitu Jarka Lučana špatně snášeli všichni jeseničtí, a když se tvrdě střetl se soupeřovým kapitánem, jejich frustrace vybuchla naplno a hrubě se pustili do Jarka. Po následující strkanici rozhodčí vyloučil, jak Jarka tak obránce soupeře. Bohužel se v dalším průběhu ukázalo, že větší ztrátu jsme utrpěli my. A bylo ještě hůř, ve 45. minutě fauloval Fidrich a příležitost snížit z penalty dostal Jeseník. Michal Keliš naštěstí trefil pouze tyč a do šaten jsme šli s dvoubrankovým vedením.

Druhý poločas jsme hráli proti větru a na průběhu hry se to projevilo. Jeseník byl častěji na naší polovině a volnější (díky červeným kartám) hrací plocha jeho kombinační hře vyhovovala. My jsme útočili pouze ojediněle díky nákopům na soupeřovu polovinu a důrazu několika málo útočících hráčů. V 62. minutě jsme zahrávali roh a centr Jirky Lapčíka našel krásně hlavičku Radima Korandy a vedli jsme již 3 : 0! O dvě minuty později (64. min) však soupeř předvedl pěknou kombinační akci a útočník soupeře neměl problém vstřelit gól do prázdné brány - 3 : 1. A začala velmi perná půlhodina, kdy jsme se usilovně bránili nájezdům soupeře a především se překonával Bohuš Vavřín v bráně. Celou řadou krásných zákroků, kdy s jistotou chytal tvrdé střely z dálky, reflexivně vyrážel tečované přihrávky a hlavičky z malého vápna, zajistil Bohuš udržení náskoku a především důležité tři body.

Branky SČV: 17. Miroslav Juhaňák (penalta) 1 : 0, 43. Miroslav Juhaňák (penalta) 2 : 0, 62. Radim Koranda 3 : 0

Sestava SČV: Vavřín - Staník, Fidrich, Juhaňák, Novák - Chromek (55. Krmíček), Gurka, Lapčík, Maceček Jakub (90. Turoň) - Lučan (44. min červená karta), Koranda (80. Heckel)

Aktualizováno ( Sobota, 10 Duben 2010 21:15 )