Lost your password?
Muži: Tři body ze Žulové, dobrý začátek PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 29 Březen 2010 21:39

FK Stomix Žulová "B" - Sokol SČV 1 : 3 (1 : 1)

Neděle 28. 3. 2010 - Po odkladech dvou kol a volném losu jsme se konečně dočkali začátku jarní části soutěže. A hned jsme se potýkali s absencemi důležitých opor. Luboš Gurka a Aleš Salva si plnili služební povinnosti, Pepa Novák léčil zranění a Radim Koranda stále pykal za červenou kartu z podzimu. A tak jsme sáhli do rezerv a do základní sestavy se po roce vrátil Martin Distler a návrat to byl parádní!

Počátek utkání však patřil vzpomínce na Zdenka Juráše, kterého jsme si připomněli černými páskami na rukou a minutou ticha. Žulová povolala několik posil z "áčka" a proti svým nedávným spoluhráčům se postavil také Honza Kadlec. Od počátku jsme však byli aktivnější my a hrálo se na polovině domácích. V 10. minutě jsme však udělali chybu při vhazování a z následné akce domácích vzešel faul před velkým vápnem branky, kam se po hostování v Černé Vodě vrátil Bohuš Vavřín. Tadeáš Vala trefil ve 12. min přímý kop přesně a prohrávali jsme 1 : 0.

Obdržená branka nám byla budíčkem a v dalším průběhu jsme domácí přehrávali. Častá střelba však míjela branku a když už se podařilo Jarkovi Lučanovi dotlačit míč do sítě, odpískal sudí útočný faul. Škoda jen, že o chvíli předtím neviděl penaltový zákrok na Jirku Lapčíka. Ve 32. min se však Martin Distler rozběhl vhodit autové vhazování, ale Kuba Maceček na něj nečekal a vhodil sám přímo Martinovi k nohám. Martin nacentroval tak přesně, že míč skončil v horním rohu branky domácích - 1 : 1. Do konce poločasu si ještě pěkně pohrál s obránci Žulové Jirka Lapčík a tvrdou střelou nastřelil z velkého úhlu břevno.

Ve druhém poločase jsme byli nadále lepším týmem a v 51. min proměnil přímý kop tvrdou ranou Jirka Lapčík - 1 : 2. V dalších minutách jsme vytvářeli účinný tlak na domácí hráče a v 65. min po dalším trestňáku, tentokráte zahrávaném Mirkem Machů, neudržel domácí brankář míč a s pomocí tyče a obránců domácích vstřelil branku důrazný Marek Krmíček - 1 : 3. Jedinou příležitost domácích odvrátil reflexivním zákrokem Bohuš Vavřín a dorážku vyhlavičkoval z prázdné branky Martin Distler! Závěr utkání však byl v naší režii a vítězství mohlo být výraznější, kdyby ve vyložené šanci zachoval klid Marek Krmíček nebo kdyby rozhodčí uznali branku po důrazném průniku Petra Chromka, kdy opět pískali útočný faul.

Branky SČV: 32. Martin Distler 1 : 1, 51. Jiří Lapčík 1 : 2, 65. Marek Krmíček 1 : 3

Sestava SČV: Vavřín - Staník, Fidrich, Juhaňák, Distler - Chromek, Machů (67. Heckel), Krmíček, Maceček Jakub - Lapčík, Lučan (75. Kopřiva), do utkání nezasáhli Porč, Žák, Pospíšil a Turoň

Aktualizováno ( Čtvrtek, 01 Duben 2010 06:28 )